donderdag 2 juni 2011

Verslag 31 mei: Little Quilts of Love.

Afgelopen dinsdag was de dag waarop we ons collectief inzetten voor het goede doel. Little Quilts of Love is een organisatie die zich inzet voor het maken van kleine dekentjes, die gebruikt worden om doodgeboren kindjes in te wikkelen. De ouders beslissen dan zelf of ze het dekentje houden of meegeven met hun kindje.

Brigitte, de dame achter de organisatie, was aanwezig op onze bijeenkomst. Ze gaf om te beginnen een duidelijke uitleg, had hopen stof mee en stond ons gedurende drie uur bij met raad en daad. Dankuwel! 

Er werd ijverig gewerkt, want elk quiltje dat af was, kon Brigitte al meteen meenemen. Natuurlijk onder het genot van vele babbeltjes, hapjes en drankjes. Ne mens snapt niet waarom ge in uw eentje achter de naaimachine zou kruipen, als het ook kan met 30 collega's rondom u.

Ziet eens hier, al die harde werkers:


En nog meer:


Voor moest ge het nog niet weten, naaien is ontspannend dat het gene naam heeft. Al wil ik daar zelf bij zeggen, dat dat alleen geldt als ge niet te moe zijt en als ge niet teveel fouten maakt. Maar om een collega-stoffen-madam te quoten (met een beetje dichterlijke vrijheid want ik had het dinsdag moeten opschrijven in plaats van nu pas): "dan ben ik echt helemaal gestresst op opgefokt opgenaaid en dan zet ik mij achter mijn naaimachine en dan word ik gewoon helemaal ZEN"
Jaja mensen, yoga is er niks tegen.

Naarmate de avond vorderde, raakte er hier en daar wat dekentjes af.Brigitte ontfermde zich over het inzetten van de labeltjes.En ter uwer informatie.
Op 24 en 25 juni vindt de actie Troostende Quiltjes plaats in Huis van de Vijver te Aalst. Meer informatie vind je op de website van Little Quilts of Love.Ook aan de dames die voor 1 avondje mee kwamen werken (of was het maar 1 dame?): nen dikke merci!

Ps. Over de afterparty zal ik maar wijselijk zwijgen. Ik zal het gewoon houden op "de afwezigen hadden ongelijk", is dat een goed idee, dames die ik wel tot de aanwezigen kan rekenen? :-)

5 opmerkingen:

 1. @Sylvie: ah, maar gij zat er recht tegenover dus gij hebt het misschien beter onthouden. Ik zal het aanpassen want het klinkt ook veel beter :-))!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toemme, ik had dus "ongelijk". Ooit doe ik mee aan die afterparty's van jullie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed verslag Nele!!
  En die foto's... moest dat nu??
  Herlinde**

  BeantwoordenVerwijderen