woensdag 21 maart 2012

Patroontje kinderschort

Op vraag van velen: hierbij het patroontje van het schortje. Helemaal zelf getekend, met hulp van fotootjes en afmetingen van 'Kitsch Kitchen'- schortjes online en de maatvoering die ik vond bij een slabje van Meisjesmama... 

Nu ja, hier gaat het dus ietwat mis. Hoewel de verhoudingen zeker kloppen, het is tenslotte een heel erg leuk schortje, kloppen de maten niet echt zoals ik ze heb genoteerd. De 'leeftijden' dan wel te verstaan. Ik schat - heb zelf geen kindjes om het op te testen - dat het kleinste schortje wel geschikt is voor een 2-5 jarige (correct me if I'm wrong), de grootste past dan waarschijnlijk voor 6-8/10 jarigen? 

Aan jullie om het uit te testen!
Elke feedback is meer dan welkom!


- als je elke foto apart op een A4-tje print, heb je normaal gezien de juiste maten voor je patroontje

- Voor en achterzijde van het schortje is gelijk, dus ofwel knip je het 2 maal (+1cm aan de schoudertjes voor de naad) ofwel knip je het in 1 geheel, wat het makkelijkst lijkt of afhankelijk van de grootte van je stof. Het zakje kan je eenmaal knippen, of tweemaal als je dat leuker lijkt.

- Benodigdheden: ongeveer een halve meter (ietsje meer voor het grotere maatje) badstof, tafeldoek of stof naar keuze en ongeveer 3m50 - 4m biaislint.


groetjes
Neel
www.origi-neel.be

4 opmerkingen:

 1. Schitterend ! Ik maak er vanavond nog een paar voor de vele kids die er zo blij mee zijn !
  Nu kunnen ze pas knoeien in stijl !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk patroontje! Mag ik vragen met welk programma je eigenlijk zo een patroon maakt dat je dan op A4 kan printen? Ben daar nl al tijdje naar op zoek ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik vraag mij af of er een kinderhoofd door de halsopening past.deze zijn in verhouding nogal groot nl.heb geen kleine kinderen tot mijn beschikking dus kan het niet proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dag,
  Eindelijk een patroon.
  Heeft iemand een foto van het resultaat?
  Het liefst stap voor stap foto, dan heb ik een beeld hoe het te moeten maken

  BeantwoordenVerwijderen