zaterdag 18 februari 2012

All you need is love (en kniptasjes)!


En toen was het Valentijnsdag en werden heel wat madammen voor een verscheurende keuze gesteld: de avond doorbrengen met hun lief of achter het stikmachien. Er waren er toch die voor die laatste optie kozen. Niet uit gebrek aan affectie voor hun wederhelften trouwens. Maar gewoon omdat een avond met de sToffenmadammen nu eenmaal niet te missen is.


Het was dus een beperkt kransje dames dat van de suikerhartjes snoepte en tips uitwisselde. Die hadden voor het grootste deel betrekking op kniptasjes, een ware kunstvorm die zwaar wordt onderschat Het vergt immers zware concentratie en heel wat pietepeuterige nauwkeurigheid.Bovendien heeft het bezit van zo'n klein knipje heel wat voordelen. Je kunt er niet alleen heel wat centjes in kwijt, het leent zich ook goed voor heimelijke snoeperijvoorraden! Of, voor de echte verslaafde sToffenmadam: een permanente voorraad naald en draad (en knoopjes! en lintjes!)


Ondergetekende was dan ook vol bewondering. Ondertussen probeerde ze trouwens vruchteloos een knuffelolifant te produceren. Vooral het binnenstebuiten keren van de slurf (toch een cruciaal onderdeel van het fenomeen olifant) was een helse arbeid, die niet tot voldoening leidde. Ja, het leven zit niet altijd mee, helaas. Meer aandacht verdienen dan ook andere veelkleurige resultaten zoals het mooie wolkje dat u hiernaast kunt bewonderen.

Of wat dacht u van deze badponcho, gemaakt uit twee badhanddoeken? En met een biaisbandje afgebiesd. Je zou voor minder weer op zwemles gaan!

En verder waren er ook die knipten, die hun collectie garen ordenden en die carnavalspakken van een eigen touch voorzagen. Maar we bejubelden onszelf eveneens omdat er al 81 Van Katoenzakken geproduceerd zijn! Kortom: het was weer een heel fijn en blijmakend gebeuren. Of we er nu weer twee weken tegenkunnen? Dat betwijfelen wij. Maar we zullen wel moeten aftellen tot de 28ste....

1 opmerking: