woensdag 4 januari 2012

De sToffenmadammen geven van katoen!


Die sToffenmadammen toch! Altijd in voor een missie. De laatste champagne is nog niet opgedronken, de laatste vuurpijlen zijn nog niet uit de tuin geplukt, (de zielig verlepte kerstboom is nog niet buitengezet) en de eerste storm is nog niet getrotseerd, of ze zitten weer achter hun stickmachien!

En, voila, meteen alweer een nobel doel: het produceren van tasjes voor Van Katoen. Op basis van een geweldig patroon, dat mag gezegd worden. Haalbaar bovendien, ook voor de beginners onder ons.

 
Van Katoen leverde de input, ook in materiƫle vorm. Zoals deze indrukwekkende stapel stofjes, klaar voor de knip. En wij togen aan het passen en het meten, en de knippen en het stikken (en het spieken bij elkaar, en ook -eerlijk is eerlijk- het gillen van o, nee!)Ondertussen maakten we ook kennis met de nieuwste sToffenmadammen, en zij met ons. Een gezamenlijk project brak meteen het ijs en tegen het einde van de avond waren we dan ook al flink "verzusterd". Echte aanwinsten hoor die nieuwe madammen!


En natuurlijk waren we trots op het resultaat: 8 stevige zakken, gemaakt voor de eeuwigheid, of toch bijna. Dat smaakte alvast naar meer en "The B-team" zal er dan ook de volgende bijeenkomst nog een lap op geven!
 

3 opmerkingen:

 1. Is dit in Kerkom ook gepland??? Zou ik wel leuk vinden zo een gezamelijk project. Dat is inderdaad goed om elkaar wat te leren kennen en het ijs wat te breken.
  Groeten
  Maren

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou van naam veranderen... de Straffe Madammen ;-)
  Merci!

  BeantwoordenVerwijderen