zaterdag 14 mei 2011

verslag 3 mei

Als ik dinsdagavond een half uurtje later dan voorzien de zaal binnenkom, zie ik tussen alle geïnstalleerde machientjes door een man lopen. In een flits denk ik: “Ha, we hebben er een eerste mannelijk sToffen Madammeke bij!” Maar dan weet ik het weer: Er was vandaag een verrassing voorzien...

We worden opgetrommeld om rond een tafel te gaan staan, waar de man heeft plaatsgenomen achter enkele Bernina’s. Hij stelt zich voor als Michael Schulze, zaakvoerder van het Naaidoosje ‘van de Diestsesteenweg te Kessel-lo’. Hij zal ons vandaag een kleine demonstratie geven met een paar machines… Die wij tot eind december ter beschikking krijgen! Wauw, onze sToffen Madammen organisatrices krijgen instant een klein applausje bij het horen van dit nieuws.

Michael legt ons enkele basisregels uit van het gebruik van de naaimachine. Hij vertelt ons onder andere welk garen je best gebruikt en welke draairichting het garen in je spoeltje moet hebben. Ook toont hij hoe je een mooi pyjamakraagje maakt. Tot slot demonstreert hij nog enkele ‘special effects’ op de overlock-machine.

Alsof dat nog niet genoeg is, krijgen we vandaag ook een echte sToffen Madammen-lidkaart, waar we korting mee kunnen krijgen bij het Naaidoosje ‘van de Diestsesteenweg te Kessel-lo’. Michael blijkt een kei in het herhalen van de adresgegevens van zijn zaak, maar na het krijgen van al deze mooie cadeaus, vergeven we hem dit graag.

Over tot de actie. Vandaag hebben we het projectje ‘Lil Cutie Pouches’ voorzien. Het is de bedoeling dat dit een heel eenvoudig tasje is, maar toch blijkt het iets waar veel mensen goed hun hoofd moeten bijhouden. Mijn hersenen kraken wanneer ik de Engelse uitleg probeer te lezen tussen het alom-geratel van de naaimachientjes door. Even pauzeren met het snoepen van een brownie kan dan verlichting bieden.

Tegen het einde van de avond is zijn de eerste prachtige cutie pouches een feit. Wederom een realisatie van de sToffen Madammen ‘van het Becker-Remy plein te Kessel-lo’, dankuwel! (LD)Geen opmerkingen:

Een reactie posten